2018 års utställare

Har du intresse att ställa ut dina konstverk?

Kontakta Fiskemuseet för att se lediga tider.

 

Jag är en glad och possitiv pensionär,som älskar att sitta vid vävstolen,måla,baka och tar gärna fram mitt dragspel och drar en vals eller två. Hjälper även till ideelt inom olika föreningar.

Vecka 26 24/6-29/6

Karin Johansson

Mattor och diverse

Gunnar Valentin är en autodidakt konstnär som har målat sedan slutet av 60-talet. Det har blivit många utställningar genom åren och motiv, färger och teknik har förändrats, men känslan för hav och strand har alltid legat till grund för hans verk.

Vecka 28 7/7-13/7

Gunnar Vallentin

Olja

Stämningsfulla akvareller o målningar från Västkusten. Fyrar, fyrplatser, och sjöfågel är vanligt förekommande motiv i mina målningar. 

 

Hemsida: www.ulfrask.se

Vecka 29 14/7-20/7

Ulf Rask

Akvarelll

Vecka 30

21/7-27/7

Leif Rosén ställer ut sina akvareller

Att göra någon glad. Kunna få en person att blomma och känna lycka. Göra negativt till positivt. Att kunna få fram någons inre styrka och manifestera det . Bara vara med dig själv. Det är mitt driv och mitt uppdrag.

 

Du är i ständig förvandling, det är naturens gång. Du vill ha mer och det får dig att känna dig bra. Men ibland är det svårt. Genom mina skapelser kommer jag att påminna dig om ljuset, glädjen och kärleken.

Mitt företag befinner sig i Göteborg. Jag har privilegiet och är väldigt tacksam över att jag kan jobba i en miljö där jag känner mig som absolut bäst. Vid havet där jag finner lugn och ro. I naturen som ger mig kraft och energi. Min inspiration börjar där och kommer från olika stunder i livet, faser och behov.
 

Med min konst vill jag påminna dig om vad som är bäst i livet, skratt och lekfullhet.

Med mina kläder och textiler vill jag lyfta, stärka och klargöra skönheten hos personen.

Som ett andligt medium vill jag ge tro, hopp och kärlek

 

Text översatt från hemsidan: www.kolenda.se

Vecka 31 28/7-3/8 samtidigt som Kjell Johansson

 Jessica Kolenda

Akryl och Akvarell

 

 

Fiskare, sjöman och marinmålare.

 

Kjell Johansson målar mest i olja, men gör även en del akvarell.

I december 2005 öppnade han Galleri Briggen, en egen ateljé och galleri i Skillinge, med en utställning över jul och nyår.

 

Intresset för marin historia och kultur har Kjell Johansson haft med sig under hela sitt yrkesliv. Han gick till sjöss 1959 som befälselev på Broströms elevfartyg Albatross och har arbetat på sjön sedan dess. Efter att ha haft egna fisketrålare i många år sålde han den sista 1990. Därefter har han varit befälhavare och styrman i passagerartrafik i Öresund, och kört Boskalis Swedens båtar i bland annat England, Ryssland, Danmark och Sverige.

 

Han har nu gått i land och kommer i fortsättningen att ha måleriet som sin huvudsakliga sysselsättning. 2016 blev Kjell Johansson som andre svensk antagen till The Royal Society of Marine Artists årliga jurybedömda utställning på Mall Galleries i London. Kjell Johansson är medlem i Svenska Konstnärsförbundet och Fria Konstnärers Gille.

(Text från hemsida)

Hemsida: www.kjell-johansson.se

 

Vecka 31 28/7-3/8 samtidigt som Jessica Kolenda

Kjell Johansson

Akvarell

 

 

För sjätte sommaren i rad har Bertil och jag förmånen att visa mina bilder på Fiskemuseet. De senaste åren har tiden sammanfallit med Öckerö kommuns Konstvågen, ett arrangemang som fungerar mycket bra.

 

Fotograferingen är avkoppling och skapande för mig. Både behoven av lugn och avkoppling och kreativitet får utlopp via kameran. Redskapen för bildskapandet är en digital systemkamera och bild behandlingssystemet picasa.

 

Jag är aktiv i Aneby Fotoklubb, en kreativ gemenskap som betytt mycket för utvecklingen som fotograf. Sedan 2014 är jag också aktiv i Höglandets Konstronda, en jurybedömd grupp för konstnärer på Småländska Höglandet där olika uttrycksätt möts.

 

Nytt för denna sommaren är brickor för grytunderlägg med mina foton, svensktillverkade i hög kvalitet.

 

Vi är glada och tacksamma för kontakten med Fiskemuseet och att få ställa ut i en sån fantastisk miljö. Nu hoppas vi på en utställningsvecka med många besökare och spännande möten, välkommna!

 

Mer info på www.mimmiaronssonvogt.se

Vecka 32 4/8-10/8

Mimmi Aronsson Vogt

Foto

 

Kågen Fågel

/