2018 års utställare

Har du intresse att ställa ut dina konstverk?

Kontakta Fiskemuseet för att se lediga tider.

 

Jag är en glad och possitiv pensionär,som älskar att sitta vid vävstolen,måla,baka och tar gärna fram mitt dragspel och drar en vals eller två. Hjälper även till ideelt inom olika föreningar.

Vecka 26 24/6-29/6

Karin Johansson

Mattor och diverse

Gunnar Valentin är en autodidakt konstnär som har målat sedan slutet av 60-talet. Det har blivit många utställningar genom åren och motiv, färger och teknik har förändrats, men känslan för hav och strand har alltid legat till grund för hans verk.

Vecka 28 7/7-13/7

Gunnar Vallentin

Olja

Stämningsfulla akvareller o målningar från Västkusten. Fyrar, fyrplatser, och sjöfågel är vanligt förekommande motiv i mina målningar. 

 

Hemsida: www.ulfrask.se

Vecka 29 14/7-20/7

Ulf Rask

Akvarelll

Vecka 30

21/7-27/7

Leif Rosén ställer ut sina akvareller

Att göra någon glad. Kunna få en person att blomma och känna lycka. Göra negativt till positivt. Att kunna få fram någons inre styrka och manifestera det . Bara vara med dig själv. Det är mitt driv och mitt uppdrag.

 

Du är i ständig förvandling, det är naturens gång. Du vill ha mer och det får dig att känna dig bra. Men ibland är det svårt. Genom mina skapelser kommer jag att påminna dig om ljuset, glädjen och kärleken.

Mitt företag befinner sig i Göteborg. Jag har privilegiet och är väldigt tacksam över att jag kan jobba i en miljö där jag känner mig som absolut bäst. Vid havet där jag finner lugn och ro. I naturen som ger mig kraft och energi. Min inspiration börjar där och kommer från olika stunder i livet, faser och behov.
 

Med min konst vill jag påminna dig om vad som är bäst i livet, skratt och lekfullhet.

Med mina kläder och textiler vill jag lyfta, stärka och klargöra skönheten hos personen.

Som ett andligt medium vill jag ge tro, hopp och kärlek

 

Text översatt från hemsidan: www.kolenda.se

Vecka 31 28/7-3/8 samtidigt som Kjell Johansson

 Jessica Kolenda

Akryl och Akvarell

 

 

Kjell Johansson

Fiskare, sjöman och marinmålare

kjell Johansson är född på Hönö i Bohuslän, kom till Skåne som barn och bor nu i Skillinge på Österlen. Hans första marinmålningar såg dagens ljus under 1970-talet. Trots det från början sporadiska målandet väckte hans konst snabbt intresse i hembygden, och 1992 blev han antagen till sin första jurybedömda salong, Konstnärer på österlen.

 

Med tiden har Kjell ägnat sig allt mer åt målandet och sedan början av tjugohundratalet ställer han ut regelbundet, mest i samband med konstveckan på Österlen, men även i många andra sammanhang, som på olika gallerier, sommarutställningar på Hönö, Art Maritim i Hamburg, samlingsutställningar och ännu en jurybedömd salong, Modern Marin Konst i Karlskrona 2006.

 

Han är representerad hos företag och i privata samlingar både här och utomlands. 2016 blev han som andre svensk någonsin antagen till the Royal Society of Marine Artists mycket prestigefyllda salong på Mall Galleries i centrala London. SK, svenska Konstnärsförbundet har också utsett honom till månadens konstnär, juli 2018. I december 2005 öppnade han Ateljé Briggen, ett eget galleri och ateljé i Skillinge. Han målar mest i olja, och någon akvarell ibland.

 

Intresset för marin historia och kultur har Kjell Johansson haft med sig under hela sitt yresliv. 1959 gick han till sjöss som befälselev på Broströms elevfartyg Albatross och arbetade sedan på sjön i mer än femtio år. Nu har han gått iland och har målandet som sin huvudsakliga sysselsättning. Han är medlem i SK, Svenska Konstnärsförbundet och FKG, Fria Konstnärers Gille.

 

För sjätte sommaren i rad har Bertil och jag förmånen att visa mina bilder på Fiskemuseet. De senaste åren har tiden sammanfallit med Öckerö kommuns Konstvågen, ett arrangemang som fungerar mycket bra.

 

Fotograferingen är avkoppling och skapande för mig. Både behoven av lugn och avkoppling och kreativitet får utlopp via kameran. Redskapen för bildskapandet är en digital systemkamera och bild behandlingssystemet picasa.

 

Jag är aktiv i Aneby Fotoklubb, en kreativ gemenskap som betytt mycket för utvecklingen som fotograf. Sedan 2014 är jag också aktiv i Höglandets Konstronda, en jurybedömd grupp för konstnärer på Småländska Höglandet där olika uttrycksätt möts.

 

Nytt för denna sommaren är brickor för grytunderlägg med mina foton, svensktillverkade i hög kvalitet.

 

Vi är glada och tacksamma för kontakten med Fiskemuseet och att få ställa ut i en sån fantastisk miljö. Nu hoppas vi på en utställningsvecka med många besökare och spännande möten, välkommna!

 

Mer info på www.mimmiaronssonvogt.se

Vecka 32 4/8-10/8

Mimmi Aronsson Vogt

Foto

 

Kågen Fågel

  Vecka 33 10/8-17/8-18

 Christine Göhlner Gunnarsson

Målar oftast i akvarell,men har på senare tid också börjat måla i akryl och göra textiltavlor.Motiven är detaljrika och med glada inslag ,som återsapeglar hur jag ser på omgivning. En del målningar syftar till att skapa debatt för oersättliga miljöer som står inför hot om rivning.

 Välkommen!

 Vecka 34  18/8 - 24/8 -18

  Petra Alm Poulsen

  Börja på en ny målning eller ta fram lite ull. Leva mig in i färgen, stämningen,rörelsen och formen. Förändra ocg flytta runt, betrakta och känna efter tills jag hittat den speciella balans eller alldeles särskilda stämning jag önskar. Det är som att träda ini en ny värld varje gång.

Det skapade blir en souvinir som följt med hem efter resan. Essensen av det upplevda.

Att skapa någonting på ett lekfullt sätt och utan krav berikar och ger mig livslust.

 Varmt Välkommen !

  Petra Alm  Poulsen

  Vecka 34   18(-24/8-18

  Karin Gerstel

   Under årenslopp med hemslöjden har jag lärt mig olika tekniker. Halmslöjd till våra olika    högtider såsom påsk och midsommar. Till jul blir det bockar såklart.

   Jag älskar att färga med svamp! Vartannat år åker jag på internationellt                       färgsvampsymposium. I år är det Oslo som är värd och i augusti är jag där och lär mig mera.

Både ull och siden blir underbart vackert med färgsvamparna! Sticka och tova och nålbinda både vantar, mössor och hattar. Underbart roligt att skapa med händerna och fantastiska sköna stunder med svampkorgen i skogen.

Varmt Välkommen Karin Gerstel

 

 

Välkomna!

/